6 juli 2017

Suunto heeft een mogelijk veiligheidsrisico geïdentificeerd die betrekking heeft op alle Suunto Wireless Tank Transmitters en Suunto Tank PODs die de luchtdruk van de tank draadloos communiceren naar daarvoor geschikte Suunto duikcomputers.

Bij twee gerapporteerde incidenten is de buitenkant van een Suunto Wireless Tank Pressure Transmitter defect gegaan tijdens een normale flesdruk controle aan land. Ondanks de uiterste zeldzaamheid betekent dit, vanwege het risico op barsten, een potentieel risico op letsel.

Veiligheid van duikers is van groot belang voor Suunto. Daarom heeft Suunto besloten om een terugroepactie voor alle Suunto Wireless Tank Pressure Transmitters en Suunto Tank PODs op te zetten.

Alle consumenten die in het bezit zijn van een Suunto Transmitter of Tank POD, worden geïnstrueerd om hun producten naar een erkende Suunto duiksport dealer of een geautoriseerd Service Center te brengen voor inspectie en de upgrade.

Aan de inspectie en upgrade zijn geen kosten verbonden voor de consument.

Alle Transmitters en Tank PODs mogen niet worden gebruikt voordat de upgrade is uitgevoerd.
Suunto excuseert zich voor het ontstane ongemak.

Als aanvullende service levert Suunto kosteloos een batterijvervanging en een jaar garantie vanaf de datum van inspectie voor alle producten die de upgrade hebben ondergaan.

Klik hier voor het volledige bericht!

Veel gestelde vragen.

Afhandeling door Scuba Center Amsterdam:
Heb je de zender bij ons gekocht? Lever deze dan bij ons in en wij zorgen kosteloos voor de verdere afhandeling.
Is de zender niet bij ons gekocht gaan we die als erkend Suunto Service Center ook kosteloos upgraden.