Wij verzorgen uw cilinderkeuringen in samenwerking met keuringsinstantie Procylma in Grou.

Om de 2 weken wordt er gekeurd. De retourdatum is dan 15 dagen na het inleveren.

De kosten per cilinder bedragen Euro39,50.

Bij voorkeur ontvangen we de fles “kaal” dat wil zeggen de fles & kraan. Om gevaarlijke situaties te voorkomen als gevolg van een verkeerde combinatie van de schroefdraad van de fleshals en die van de kraan is het aanleveren van de kraan verplicht.

Heb je geen tijd, zin of gelegenheid om het flesvoetje, handvat en het flesnetje voor het inleveren te verwijderen? Dan doen wij het graag voor je (Euro7,50).

Extra bewerkingen

Soms zijn extra bewerkingen nodig om een fles door de keuring heen te krijgen, zoals roest of olie verwijderen. Het is goed om te weten dat deze kosten altijd achteraf in rekening gebracht worden en dat daar geen overleg over plaatsvindt. Vind je het vervelend om het risico te lopen op onverwachte kosten? Laat ons dan een visuele inspectie doen (Euro7,50)  en je weet wat je kunt verwachten.

Let op: Bij het aantreffen van loszittende lak (blaasjes) en/of roest aan de buitenzijde is het keuringsbedrijf verplicht dit te verwijderen. Kleine plekjes worden opengemaakt met een krabber en grote plekken (denk aan de onderzijde bij het voetje bijv.) worden aangestraald. U kunt ervoor kiezen of u de cilinder met open plekken of volledig gestraald en gespoten retour wilt hebben.

Kraanrevisie

Na 5 jaar in gebruik te zijn geweest, is het zinvol om meteen je afsluiter (kraan) te laten reviseren. Voor Euro23,50 inclusief onderdelen wordt je kraan gedemonteerd, ultrasoon gereinigd en voorzien van een nieuw binnenwerk. Je kraan is weer zuiver en loopt soepeler dan toen hij nieuw geleverd was!

Prijzen:
Fleskeuring t/m 18 ltr (incl. o-ring, de- en montage afsluiter en luchtvulling) Euro39,50
Fleskeuring incl. de- en montage van voet, netje en handvat Euro47,50
Fleskeuring WBDA composiet cilinders incl. de- en montage afsluiter en vulling Euro69,00
Fles inwendig stralen, in combinatie met keuring Euro21,95
Fles O2 cleanen (in combinatie met keuring) Euro22,50
Fles stralen / speciale zinkondercoat / lakken (wit 9010) Euro55,00
Onderhoud kraan (mono-uitvoering) Euro23,50

Voor de eerst volgende flessenkeuring moet uw fles (graag geheel leeg!) uiterlijk in de winkel zijn op:
Wij laten vanaf halverwege februari 2022 weer keuren, excuses voor het ongemak.

Belangrijke informatie:

Wij nemen geen (sport)duikflessen met G3/4 of klein conisch schroefdraad aan voor de herkeuring. De sinds 1992 geproduceerde M25x2 sportduikflessen zijn natuurlijk geen probleem.

Wij vullen geen flessen met klein conisch schroefdraad en zijn uitermate terughoudend met het vullen van flessen met G3/4 schroefdraad. In dit laatste geval worden deze alleen gevuld indien de kraan en fles fabrieksmatig van een zeer duidelijke schroefdraadaanduiding is voorzien.